Geschiedenis

In 1976 ontstond uit de toenmalige wielertoeristenclub “Heike & Co” (zie rechts bijlage1, brief BWB) een nieuwe wielerclub, Wielertoeristenclub Nete en Aa.

De eerste voorzitter werd Frans “Suske” Celis, ondervoorzitter was Jef De Kort en secretaris was Louis Van Laer. Schatbewaarder in het eerste bestuur was Norbert Mens. Voor de eerste sponsoring ging men langs bij - hoe kan het ook anders - dé Kempische wielermecenas Jos Van De Vel. De rode trui met VDV werd dan ook de eerste clubtrui. Grote afstanden werden niet geschuwd, in bijlage 2 de wegwijzer van een eigen clubrit, de “250 van Nete en Aa”, in bijlage 3 de “prestatielijst” van ondervoorzitter Jef De Kort, afstanden om U tegen te zeggen!

Jos Belmans werd de 2e voorzitter van onze club, in 1987 nam hij de fakkel over van Suske Celis. Secretaris in het bestuur van Jos werd Louis Verlinden, Norbert bleef de kassier. Rob Peeters, Willy Janssens, Staf Vervoort, Chris Geyselings en Die Peeters vervolledigden het bestuur. Onder het bestuur van Jos werden de wollen koersbroeken en truien afgeschaft en de nieuwe “blinkende” broeken in de club gebracht. Op de trui kwam BAS uit Herentals en de Grobbendonkse taverne Ouwen.

In 1991 stond het Kempisch asfaltbedrijf KAB uit Herentals op de trui, in 1996 werden juwelier Rolupo uit Herentals samen met Dagbladen Chris uit Grobbendonk de truisponsors. Het bestuur in ’96 bestond buiten voorzitter Jos Belmans uit Louis Verlinden, Rob Peeters, Willy Janssens, Staf Vervoort, Chris Geyselings, Die Peeters en René Vaes. Benny De Win en Fons De Backer kwamen in 1998 bij in het bestuur, een jaar later volgde Jef Van Der Schraelen, nog een jaar later vervoegde ook Walter Geerts het bestuur van Jos Belmans. Specialist in kantel- en sectionale poorten Feryn, die toen (en nog steeds) half Belgie van kledij voorzag, deed dit ook voor WTC Nete en Aa in die periode.

In 2004 nam de toenmalige jongere garde het roer over in het bestuur, Jos Belmans gaf de fakkel door aan de nieuwe voorzitter Jef Van Der Schraelen, secretaris werd Walter Geerts, het geld werd nog steeds beheerd door Norbert Mens. De andere bestuursleden waren Die Peeters, Louis Verlinden, Benny De Win en Fons De Backer. Onder voorzitter Jef werd de basis van de huidige clubtrui gelegd, we spreken nu van 2005.

De sponsoring kwam volledig van de leden-ondernemers van Nete & Aa:

  • Erwin Van Hauwe met z’n broodjeszaak ’t Pallieterke in Emblem,
  • Danny Leemans met zijn frituur Moleneinde in Vorselaar,
  • elektriciens Joris Soontjens uit Vorselaar en Johnny Geentjens van Grobbendonk,
  • parketteur Chris Palmans met zijn firma Grobo uit Grobbendonk en
  • Tom Van Orshaegen kwam met Verandaland Perfecta op de trui.


In die jaren gaf Norbert Mens de kassa eerst over aan Fons De Backer, die op zijn beurt opgevolgd werd door Benny De Win als penningmeester. Miel Geentjens vervoegde ook het bestuur. Drie jaar later vervoegde Willy Raymaekers uit Lille met zijn   garage Raymaekers de sponsors.

Begin 2011 onderging de trui weer wat verandering, het zwart met wit werd wel behouden. 

Sponsors op de vorige trui waren:

  • Joris Soontjens met zijn elektrozaak
  • tennisclub en fietscafé De Chalet uit Grobbendonk
  • café Chill Out uit Vorselaar.


Het bestuur was ondertussen kleiner geworden, Jef Van Der Schraelen voorzitter, Eric Peeters was wel tot het bestuur toegetreden en secretaris geworden, en Benny De Win deed nog steeds de geldzaken. 
Voorzitter Jef Van Der Schraelen zorgde ook voor een kleine revolutie in de club door het statuut van de club van       “feitelijke vereniging” naar “vereniging zonder winstoogmerk” te brengen.

Eind 2011 werd tijdens de eerste algemene vergadering van de vzw het huidige bestuur verkozen. Dit zorgde voor een ander bestuur met als nieuwe voorzitter Walter Geerts, ondervoorzitter werd Benny De Win, secretaris bleef Eric Peeters. Eric De Cnodder en Kurt Van Oeckel werden penningmeesters. Chris Palmans en Patrik Bollansee vervolledigen het eerste bestuur van de vzw.

In 2012 is er ook een damesgroep bij gekomen, naast de drie bestaande groepen die de club in snelheid verdelen.

Voor 2014 zijn er tien sponsors bereidt gevonden de club te steunen en de trui te sieren. Met een andere kledijleverancier en een vernieuwd design kan Nete&Aa tot 2017 rondtoeren. De tien zijn in Alfabetische volgorde:
- Axa Assuraz, deze Grobbendonkse bank en verzekeringskantoor van Marc Bogaerts en Stefaan Boen.
- Café Chill Out, de café van Chill Van de Vel, "place to be" in Vorselaar.
- Era Domus Projectbouw, de Herentalse firma van de gebroers Van Orshaegen.
- Elektro Soontjens uit Vorselaar, van Joris Soontjens.
- Garage Raymaekers, de garage van Wim "Willy" Raymaekers uit Lille.
- Grobo Parketvloeren van Chris Palmans uit Grobbendonk.
- Laswerken Mario Vervloet uit Grobbendonk.
- Tc. De Chalet uit Grobbendonk, tennisclub, fietscafé en tevens ons clublokaal.
- Time Relaese, de Lierse fitness- club van Jo Heylen.
- Triper4mance, Grobbendonkse firma van Johan "Jokes" Smolders en Nico Marien.

Begin 2015 hadden we de 2e bestuursverkiezing, Walter Geerts bleef voorzitter en Eric Peeters bleef secretaris, penningmeester Eric DC werd deze bestuursperiode bijgestaan in geldzaken door Danny Leemans, Chris palmans, Patrik Bollansee, Bie Steensels en Marc Van Gestel en Marc Van Genechten vervolledigden het bestuur. Bie en Marc Van Genechten gingen het eerste jaar uit het bestuur, Eric Peeters nam in de loop van 2016 ontslag.

Voor 2017 hebben negen van de tien sponsors hun contract verlengd. Axa Assuraz zal op de nieuwe truien en broeken, voor de periode tot 2019, vervangen worden door 2VANO, het bedrijf voor al uw dak- en timmerwerken van Tom Van Orshaegen.

In 2018 begon het N&A jaar met de algemene vergadering en bestuursverkiezing. Alle kandidaat- bestuursleden kregen de goedkeuring van de leden. Voor de volgende 3 jaar krijgen we Marc Van Gestel als voorzitter, Walter Geerts wordt secretaris, Eric De Cnodder blijft schatbewaarder, Danny Leemans, Jarkko Van den Brande, Ivan Van Hout, Stefan Van den Bulck, Kurt Breugelmans en last but not least Werner Wijnants verdelen de andere taken.

In 2020 wordt de club weer in't nieuw gestoken, met Kalas, en vele nieuwe sponsors melden zich aan. Eén van de hoofdsponsors en tevens clublokaal blijft tennisclub- fietscafé De Chalet. Met TriBuild en Era Domus leveren 2 bouwondernemingen de twee andere hoofdsponsors. Verder komt algemene schrijnwerkerij en interieurwerken Tom Van den Broeck TVDB op de broek, en Bar àPart wijnhandel op de schouders. De beste Vorselaarse café Chill'Out blijft ons trouw en Atrofit, een supplement voor uw spieren en gewrichten vervangt Time Relaese. Vastgoedmakelaar Bell- Pica Nina uit Herentals verwelkomen we ook, net zoals e-bike specialist fietsen Wildiers, met o.a. een vestiging in Geel!

De coronacrisis dwingt N&A in '21 tot een algemene vergadering per mail, en met een bestuursverkiezing per brief. Dit verloopt allemaal prima, met een nieuwe voorzitter als gevolg, Roland Roes neemt dit mandaat op! Werner Wijnants wordt zijn secundant als secretaris, en zolang er geen El Kaouakibi- toestanden ontdekt worden blijft Eric De Cnodder de centen beheren. Anciens Jarkko Vandenbrande, Ivan Van Hout en Kurt Breugelmans (kledijverantwoordelijke) vervolledigen het bestuur. samen met Erwin Verhaegen en Tom Schelles.

Momenteel heeft WTC Nete en Aa vzw meer dan 100 leden. Bekende eigen organisaties van WTC Nete & Aa zijn de
Herman Van Springel Classic in mei en de Halfoogst Label rond half augustus.